Lafor este un producator integrat; detine controlul procesului de productie de la achizitia de busteni si pana la productia de scari interioare, parchet si mobilier din lemn masiv. In acest fel Lafor poate livra cantitatile cerute, la termenele stabilite si putem garanta calitatea produselor noastre.

    Lafor achizitoneaza lemnul rotund necesar productiei de cherestea, panouri din lemn masiv si mobila cherestea, panouri din lemn masiv si mobila de la diverse firme de profil inclusiv de la Romsilva. Bustenii sunt sortati, fasonati si preluati de la drum auto. Majoritatea lemnului achizitionat este certicat FSC.

    Lafor detine o fabrica de cherestea moderna, dotata cu utilaje de ultima generatie, cu grad ridicat de automatizare: Ferastrau panglica vertical Artiglio fabricatie 2007, transportoare automate pentru cherestea, multilama cu panze mobile si statie de sortare si pachetizare cherestea. Capacitatea de debitare este de cca 60mc bustean esente tari (fag, stejar, paltin) intr-un schimb de 8ore.

    Capacitatea de uscare cherestea este de cca 1,000mc; 8 camere de uscare cu volume utile cuprinse intre 50mc si 150mc fiecare, cu programe automate de uscare asistate de computer. Uscarea cherestelei destinata productiei de panouri, scari si mobilier se face pana la o umiditate medie de 6%. In acest fel putem garanta ca panourile, treptele si topurile de bucatarie nu vor lucra in timp.

    Capacitatea de aburire cherestea este de 60mc pe sarja; doua camere de aburire cu capacitate de 30mc fiecare. Pe parcursul procesului de aburire se elimina tensiunile naturale ale lemnului. Lemnul devine stabil si se poate prelucra mai usor.

    Sectie prelucrare cherestea de export, dotata cu utilaje specifice; capacitate de prelucrare cca 500mc lunar, produs finit. Cheresteaua este prelucrata dupa uscare, rezultand pachete de culoare uniforma, marfa exceptional calitativa cu aspect commercial impecabil.

    Fabrica panouri si mobila din lemn masiv, cu doua fluxuri tehnologice pentru productia de panouri, tocatoare pentru bucatarii, scari interioare, trepte, parchet si dusumele din lemn masiv, un centru de prelucrare cu comanda numerica pentru productia de mobila din lemn masiv si cabine de vopsire si lacuire.

    Toate aceste dotari tehnice, personalul calificat si o echipa manageriala tanara sustin o productie de calitate, livrari la termenele convenite cu partenerii nostri si preturi rezonabile pentru produsele noastre.

    Gama de produse Lafor este destinata atat exportului: panouri din lemn masiv pentru industria mobilei, plansete si tocatoare pentru bucatarie, topuri din panouri lamelare pentru bucatarie, rafturi, sertare, semifabricate, cherestea aburita si uscata de fag, paltin, stejar si mobilier din lemn masiv: mese, paturi, noptiere, biblioteci, rafturi, cat si pietei interne: scari interioare pe vanguri de lemn, trepte de scari, contratrepte, balustri, mana curenta, glafuri pentru ferestre, pardoseli si parchet din lemn masiv.

    Lafor este certificat ISO 14001.